V obci Lackovce horeli dve autá,v aute mal ukrajinské cigarety

25.08.2006 Celý región

Policajti zo skráteného vyšetrovania v Humennom vyšetrujú včerajší požiar dvoch osobných áut na dvore jedného rodinného domu v obci Lackovce, okr. Humenné.
Vo štvrtok o 03:28 h oznámila na linku 158 42 ročná žena, že na dvore jej rodinného domu horí osobné auto. Po uhasení plameňov policajti vyšetrovaním zistili, že k požiaru došlo zatiaľ z neznámych príčin v čase medzi 02:30 h a 03:20 h. V plameňoch sa ocitlo najprv osobné auto VW Passat, od ktorého sa vznietilo vedľa stojace osobné auto Renault Megane Scenic. Na miesto boli privolaní aj znalci z Kriminalistického a expertízneho ústavu v Košiciach, ktorí na základe obhliadky nevylúčili úmyselné zapálenie. Zhorením oboch vozidiel vznikla ich majiteľovi škoda vo výške 300 000. - Sk. Poverený príslušník PZ zo skráteného vyšetrovania v Humennom začal trestné stíhanie vo veci pre prečin poškodzovania cudzej veci.

V aute mal ukrajinské cigarety
Z prečinu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru obvinil včera poverený príslušník PZ zo skráteného vyšetrovania v Humennom 48 ročného Ukrajinca. Muž bol včera ráno za obcou Ubľa zastavený na osobnom aute hliadkou oddelenia hraničnej kontroly. Pri kontrole vozidla našli policajti 81 cigaretových krabičiek rôznych značiek (Boss, Marlboro, Classic, Prima), všetky označené ochrannou známkou Ukrajiny. Pre Slovenskú republiku vznikol colný dlh vo výške 4 118. - Sk.

V dome kradli dve Rumunky
Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin porušovania domovej slobody a pre prečin krádeže dvom ženám z Rumunska (28r. a 26r. ). Obvinené ženy vošli v stredu popoludní do dvora jedného z rodinných domov v Hranovnici. Pod rohožkou pri vchodových dverách našli kľúč od domu, ktorým si odomkli dvere. Vošli dnu, prehľadali izby a zo skrine vybrali pokladničku s peniazmi. Nakoľko boli vyrušené susedom, nič neukradli a z domu ušli. Nie však ďaleko, pretože po chvíli boli zadržané privolanou policajnou hliadkou. Obe ženy boli včera prepustené na slobodu a vec bude zaslaná na extradičné konanie.

Pri prechádzke našli mínometné granáty
Počas včerajšieho popoludnia našli pri prechádzke v lesnom poraste v katastri obci Nižný Komárnik , okr. Svidník dvaja Martinčania (19r. a 21r. ) 3 mínometné granáty z obdobia II. sv. vojny. Svoj nález oznámil hliadke z oddelenia hraničnej polície, ktorý zabezpečili miesto nálezu pred prístupom verejnosti až do príchodu pyrotechnika. Ten muníciu bezpečne zneškodnil.
 

Vyberte región

mark